אין זה משנה באיזה עשור אתם, תמיד כדאי לשמור על מבט קדימה לעבר שנות הפרישה. אחד הנושאים המרכזיים הוא כמובן החיסכון הפנסיוני שלכם, לשם כך ניתן לפנות אל משווק פנסיוני מורשה. אבל רגע לפני שאתם פונים אליו הנה 10 טיפים שיעזרו לכם בבחירה נכונה של איש המקצוע.
1. מי בכלל צריך תכנון פנסיוני?
במדינת ישראל, הפרשה לחיסכון פנסיוני מחייבת כל שכיר ולאחרונה גם עצמאים. אכן, הישראלים חוסכים לפנסיה כבר מגיל צעיר מתוך אמונה שהחיסכון יתמוך בהם בגילאי הפרישה ובצדק. הבעיה היא שבפועל הרוב לא מבינים כיצד עובדות השקעות פנסיוניות ולא אחת בהגיעם לגיל פרישה הם מגלים שהסכומים שהתקבלו נמוכים משמעותית ממה שחשבו. אז שימו לב: תכנון פנסיוני נדרש גם למי שיש לו כבר ביטוח מנהלים או קרן פנסיה, במטרה לבחון אם באמת מדובר באפיק הכדאי ביותר.
בדיוק מסיבה זו ייעוץ לפרישה מומלץ לכל אחד, אפילו בשנות העשרים והשלושים לחייכם, שכן שהוא מאפשר בין היתר להפיק את המרב מתוכניות הפנסיה השונות. יחד עם זאת, באופן מיוחד כדאי לקבל ייעוץ לקראת פרישה בעשור הקודם לה, כדי שתהיה לכם נקודת מבט רחבה וריאלית לצורך היערכות נכונה.
2. משווק פיננסי מה זה אומר
משווק פנסיוני אינו יועץ השקעות רגיל אלא אדם בעל רישיון והכשרה רלוונטית בתחום הפנסיוני, הרשאי לייעץ בכל הקשור למוצרים פנסיוניים. יש לו גם ידע בכל הקשור למיסוי, ביטוח וניהול השקעות. תפקידו לסייע לכם בקבלת החלטות הקשורות לחיסכון הפנסיוני, למשל כמה כסף צריך לחסוך ובאיזה מוצר כדאי לבחור, הוא גם יעזור בכל מילוי והחתמת הטפסים הרלוונטיים.
אולם, כשמדברים על שיווק פנסיוני חשוב להבין שיש הבדל משמעותי בין יועץ, משווק וסוכן. יועץ פנסיוני הינו גורם אובייקטיבי וחיצוני הפועל למען הלקוח ללא אינטרסים אחרים, ולעומתו סוכן ומשווק פנסיוני הם סוג של אנשי מכירות של חברות פנסיוניות, המקבלים עמלות עבור קידום מוצריהן. לכן, בעת ההתקשרות מול משווק או סוכן היו זהירים וחכמים, בררו עם אילו חברות הם עובדים והאם לחברות הללו באמת יש מוצרים פנסיוניים מתאימים עבורכם.
3. רק יועצים פנסיוניים מורשים
ייעוץ פנסיוני לפרישה אפשר לקבל ממשווק מורשה, שהוא סוכן ביטוח שעבר הסמכה למכירת ביטוחים פנסיוניים, או שניתן לפנות אל יועץ פנסיוני מורשה החייב להיות בעל הכשרה מתאימה. את ההסמכה יכולים לקבל סוכן ביטוח, יועץ השקעות בעל רישיון של יועץ פנסיוני, מפקח של חברת ביטוח, או משווק שעבר בהצלחה בחינה משלימה. בכל מקרה, את הרישיונות ניתן לאמת דרך האתר של משרד האוצר.