אז איך מייצרים ביטוח פיננסי אפקטיבית בהתאמה אישית?
ביטוח יעיל ומדויק הוא נגזרת של הצרכים הסלקטיביים ביחס לפרופיל מבוטח ולכן נדרש לבחון זאת בצורה יסודית כדי לייצר סט דרישות שיבטיחו כי הפוליסה תספק מענה הולם – למבוטח ולבני משפחתו. ואכן, לרוב מדובר במשימה לא פשוטה. ריבוי הפוליסות הקיימות בשוק לצד מגוון הרכיבים הביטוחיים, עומס המידע והתנאים השונים שכל חברה מציבה, מקשים מאוד על הלקוחות לייצר בעצמם מעטפת רזה ואפקטיבית של ביטוח ופיננסים.
לכן, ניתן ואף רצוי להתייעץ עם סוכן ביטוח או מתכנן פיננסי שנוטלים את המושכות ועושים זאת במקצועיות עבור המבוטח, לרוב גם תוך הוזלה משמעותית בסל העלויות. חשוב להדגיש כי אותו גורם מהווה לעיתים גם כגורם המוסמך המתנהל מול חברה לביטוח במקרה של הפעלת הפוליסה לטובת מימוש מלוא הזכויות של המבוטח.
בצד זאת, ישנן פוליסות, המוגדרות כ"מוצרי חובה" שאינן תלויות בצרכים המשתנים של המבוטח ומיועדות כמעט עבור כל אחד – ביטוח חיים (ריסק), מחלות קשות, אובדן כושר עבודה וכיוצא באלה. ביטוחים אלו מכסים במקרים שעלולים, חלילה, להגיע ללא התראה מוקדמת ולשנות את החיים מקצה לקצה. כך לדוגמה, ביטוח חיים (ריסק) הוא הביטוח "הקלאסי" המיועד לתת מענה בתרחיש בו המבוטח נפטר מסיבה כלשהי במהלך תקופת הביטוח (עד הגיל שנקבע בפוליסה או לכל היותר גיל 75). במקרה כזה, שאריו של המבוטח זכאים לפיצוי כלכלי משמעותי כאשר גובה המענק, הניתן בצורת תשלומים חודשיים קבועים או כפיצוי חד-פעמי, נקבע מראש בהתאם להחלטת המבוטח אך גם ביחס לגילו, סטטוס משפחתי, רמת הכנסה וכיוצא בזה.
גם ביטוח מחלות קשות ואובדן כושר עבודה נועדו לספק משענת כלכלית באם חלילה המבוטח חלה במחלה קשה ואז הינו זכאי לסיוע בהוצאות הכרוכות בטיפולים והתרופות, ולמעשה מנער מעל המשפחה את ההוצאה הכלכלית הכבדה. גם במקרה של אובדן כושר עבודה (לפני גיל הפרישה לפנסיה), כאשר נעדרת מהמבוטח היכולת לעבוד, המכה הכלכלית שתספוג המשפחה עשויה להיות דרמטית, בייחוד כאשר המבוטח הוא המפרנס העיקרי, ולכן הביטוח מספק תשלום קצבה חודשית ומהווה מקור הכנסה. יש לציין כי סוגי כיסויים אלו ניתנים במסגרת מוצרי ביטוח פנסיוני פופולריים, כדוגמת קרן פנסיה או ביטוח מנהלים.